19-06-2012

12:00, alles is gepakt voor een paar dagen ‘vakantie’ en de korte reis kan beginnen. Aangekomen in Rotterdam was het speuren naar een parkeerplek (spitsuur) en op naar de opname balie. Mocht me gaan melden op de 9de verdieping (uitzicht!) waar ik nog een half uurtje mocht gaan wachten. Ondertussen werd er weer eens wat bloed afgenomen voor… geen idee wat. Enfin, verder nog een gesprekje gevoerd met de assistent chirurg over morgen en de uren er na nog wat volk over de vloer gehad. Anesthesist, zaalvrouwtje (bij gebrek aan betere benaming) en wat -leuke- verpleegkundigen. En de psychologe ook nog, voor haar onderzoek naar het welbevinden van donoren. Ondertussen zit ik hier met een infuusding zonder het daadwerkelijke infuus op mijn ziekenhuisbedje dit bericht te typen. Aparte kamer, eigen toilet/douche, tv & een fatsoenlijke internetverbinding. (Op aanvraag zodat ik via VPN nog op m’n werk kan inloggen… Oh, en series kan kijken.

M’n tijd breng ik vooral door met het kijken van series en sociaal doen in de rokerskamer. Ik zit nog te wachten op de positieve verhalen vanuit de rokerskamer. Tot nu toe is het louter mensen die uit ramen springen, onverwacht overlijden, etc. Er was wel nog iemand die een nier had gekregen van zijn vrouw en die het erg goed doet. Dat was dan wel weer positief. Als de ontvanger overigens ook een roker is dan zal dat anonieme er erg snel af zijn. In de rokerskamer weet iedereen wel van elkaar waar diegene voor in het ziekenhuis zit.

En om 22:00 gaat het infuus erin en vanaf 00:00 mag ik niets meer eten en drinken. Normaliter word ik om 06:00-06:30 gewekt en kan ik om 08:00 richting OK. Dit zal dus voorlopig mijn laatste bericht worden, tot ik weer kan typen.