Twaalf uur na de operatie

Een korte versie voor wie dit blog & de reacties leest: Het kaarsje van Corry heeft geholpen. Operatie is voorspoedig verlopen, ik leef nog, ontvanger leeft nog, nier doet het goed, tadaa.

Lange versie:
Halverwege de vorige nacht kwam men erachter dat je ook twee zakken infuus in 1x eraan kan hangen in plaats van dat meneer De Vries elke keer als het zakje op is zelf naar de balie gaat. Dat in combinatie met niet echt moe zijn werd dus een nachtje raamstaren tot de zon op kwam.

Midazolam & Depakine?
Om 05:50 werd ik ‘gewekt’ dat ik tegen 07h richting OK gebracht zou worden. Dus of ik nog even wilde douchen, een blauw hesje aan wilde doen en wat medicatie wilde nemen. Die medicatie bleek poging twee om mij te vermoorden. Er zat Midazolam tussen wat niet samen gebruikt mag worden met mijn eigen Depakine. Niet dat ik dit weet trouwens, maar mijn iPhone wel en als ik dingen kan uitzoeken dan doe ik dat ook. Dit gemeld aan de verpleger welke het door heeft gegeven aan de anesthesist. Wat erin resulteerde dat ik de Midazolam niet mocht nemen. Blijkbaar wordt dat gegeven om patiënten rustiger te maken. Was sowieso niet nodig in mijn geval, ik ben de rust zelve.

De OK
We kwamen als eerste aan op de uitslaapkamer (tussenstation OK) waar m’n infuus nog even opgehoogd werd naar 500ml/uur (veel!) en ik daar nog 30-45min moest wachten. Lees: Ik moest plassen en dit was nog zonder katheter. Dikke fun dus. Ik aangeven nodig te moeten plassen, zij aangeven dat ze direct een katheter gingen plaatsen zodra ik onder zeil was. Eerst kreeg ik pure zuurstof, vervolgens een middeltje waar ik het warm van kreeg en half van ging ‘trippen’ (was leuk!) en toen het slaapmiddel. En toen werd ik wakker op de uitslaapkamer. Ik zag de pleisters op mijn wonden welke doordrenkt waren met bloed. Toen kreeg ik argwaan. Half wakker hoorde ik het hoofd van de uitslaapzaal zeggen dat ik nogal ‘druk had geslapen’, liggen woelen. Verder was ik ondertussen gekoppeld aan een katheter, morfine apparaat en het inmiddels bekende infuus. Ondertussen heb ik nog een uur gewacht tot ze me naar m’n kamer brachten. “Het was druk op de afdeling meneer”. Vond het voor mezelf niet erg maar wel voor m’n bezoek.

Epilepsie
Het was 15:00 toen ik op mijn kamer kwam. Toen ik weer wat meer bij kennis was realiseerde ik me dat ik op mijn tong gebeten had. Tevens zag het bezoek ongewone krassen op mijn lichaam. Het was me direct duidelijk dat ik een insult (epilepsie) gehad had, zeker in combinatie met het verhaal van het hoofd van de afdeling. Doch leverde een poging tot het verkrijgen van nieuws niets op. Chirurg wist van niets, niemand wist iets. Bezoek wist me ook nog te vertellen dat een verpleegster in paniek naar haar had gebeld met een vraag over mijn medicatie. (Wat bekend is bij vier verschillende partijen binnen het ziekenhuis, maar enfin.)

Eigenlijk is het ook niet zo vreemd dat ik een aanval kreeg, het wordt namelijk door drie factoren uitgelokt: Slaapdeprivatie (check), tekort aan voedsel (check) & stress (no-check). Ik herinner me dan weer dat ik al voor de opname duidelijk had aangegeven liefst in de middag geopereerd te worden aangezien ik sowieso een slecht bioritme heb.

Suikertekort/Nicotinetekort
Een glas water en ik moest op bed blijven liggen. Ik zag op tafel een fles met van die mini Mars/Snickers/etc dingen staan en vroeg m’n bezoek die aan te geven. En wat sinaasappelsap. Bezoek weigerde omdat het niet van de verpleging mocht. U kunt wel raden om wat voor bezoek het gaat: Mamsie (ex-verpleegster) & een goede vriendin. En geloof me, ik kan lastig worden bij suikertekort. Ik wist direct weer waarom ik überhaupt geen bezoek wilde hebben. Bezoek ging even beneden wat drinken, Olaf ging uit bed, zocht de reeds uit zicht geplaatste fles en buiten de Bounty en de Milky Way’s is alles op. Vervolgens aan de sinaasappelsap gegaan en ik was weer deels blij. Nu de nicotine nog. Was iets lastiger want ik mocht mijn bed niet uit en de infuusbende zat niet op een flexibele paal maar aan het bed zelf. Bezoek minus mamsie had geen gevoel voor richting dus het complete bed naar beneden had geen zin. Toen alles maar gaan demonteren van de vaste naar de flexibele paal. Rolstoel geregeld and there we go! Nou ja, half. Boze verpleegster #1 vroeg wat ik ging doen en streng kijkende hoofdverpleegster die tja, streng keek. Ik gaf aan graag wat frisse lucht te willen (lag te zweten op mijn kamer). Ze schreef iets op dat meneer De Vries zonder toelating van de afdeling ging en het in strijd was met het medisch advies. Ik ondertekende het met “Klopt” + handtekening.

En helaas kreeg ze gelijk. Door die sigaret kreeg ik het gevoel te moeten braken (en dat wil je niet net na een operatie) dus was ik snel weer terug op de afdeling. Niet moeten braken gelukkig. Geslapen van 20:00 tot 01:00 en nu weer klaar wakker. Ja, mijn bioritme is echt leuk.

Maar die operatie, eigenlijk valt verder allemaal wel mee. Ik loop inmiddels weer, heb amper pijn en heb de morfine spuit niet eens nodig. Ik heb het wel gebruikt, maar dat was meer voor de leuk omdat ik het nog nooit had gebruikt en er louter van gehoord had. Moest een beetje aan House denken met z’n Vicodin. Roken gaat ook weer prima.

Nu mezelf nog laten ontslaan en naar huis. Ik hoop op vandaag maar denk morgen. Bedankt voor alle steun!!